Пилешки бутчета с чесън по испански

С хрупкава коричка и пикантен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.01.2012
Пилешки бутчета с чесън по испански
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
20 скилидки чесън
450 мл пилешки бульон
50 мл бяло сухо вино
4 с. л. зехтин
2–3 с. л. брашно
1 дафинов лист
сухо чили на вкус
сол и черен пипер на вкус
магданоз за гарниране


Начин на приготвяне:
1
Пилешки бутчета с чесън по испански

Чилито се стрива в хаванче и се смесва с брашното, черен пипер и сол.


2
Пилешки бутчета с чесън по испански 2

Пилешките бутчета се овалват в получената смес, като излишното се изтръсква. Това може да се направи и в плик, но бутчетата се слагат едно по едно.


3
Пилешки бутчета с чесън по испански 3

Чесънът се почиства и скилидките се разрязват надве. Пържат се за 2 минути в 3 с. л. от зехтина, сгорешен в голям тиган. След това се изваждат и се запазват.


4
Пилешки бутчета с чесън по испански 4

В тигана се слагат бутчетата и се пържат на слаб огън, от двете страни, докато кожата стане златиста. По време на пърженето се добавя и останалия зехтин.


5
Пилешки бутчета с чесън по испански 5

Месото се изважда и в съда се наливат виното и бульона. Оставя се да къкри, връща се чесъна и се овкусява с дафиновия лист, сол и черен пипер. Течността трябва да се редуцира наполовина. Накрая се поръсва с наситнен магданоз.


6
Пилешки бутчета с чесън по испански 6

Бутчетата се заливат с готовия сос и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
много вкусни бутчета!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: