рецепта
Маринована пържена риба
Гответе с мен
Испанска кухня
Българска
Рецептата "Маринована пържена риба" беше добавена на
Продукти
филе бяла риба | 1 кг |
бял винен оцет | 100 мл |
бяло вино | 100 мл |
Кимион | 1 ч. л. млян |
Чесън | 6 скилидки |
Риган | 1 ч. л. млян |
сладък червен пипер | 1 ч. л. |
сол | 1 ч.л. |
мазнина за пържене | |
брашно Грахам и галета (1:1) |
Приготвяне
• Филето риба се нарязва на парчета с размери 4х5 см.
• Чесънът, солта и подправките се счукват в купа.
• Добавят се оцетът, виното и се разбърква.
• Рибата се поставя в купа с капак и се залива с маринатата.
• Оставя се за 1 нощ в хладилник.
• Преди пърженето рибата се отцежда от маринатата.
• Подсушава се с кухненско руло.
• В плоска чиния брашното се разбърква с галетата.
• Рибата се овалва в брашнената смес.
• В дълбок тиган се сгорещява мазнината.
• Рибата се пържи на порции до златист цвят.
• Прехвърля се върху кухненско руло, за да се отцеди.
• Маринованата пържена риба се поднася с пържени картофи, зелена салата и/или със сос.
СОС
4 с. л. майонеза
4 с. л. кисело мляко
1/2 с. л. зърнеста горчица
1 ч. л. мед
сол
смлян черен пипер
• Всички продукти се разбъркват до еднородна смес.