рецепта

Маринована пържена риба

Маринована пържена риба

1 5 1

Испанска кухня

Българска

Рецептата "Маринована пържена риба" беше добавена на

1 коментар

Продукти

филе бяла риба 1 кг
бял винен оцет 100 мл
бяло вино 100 мл
Кимион 1 ч. л. млян
Чесън 6 скилидки
Риган 1 ч. л. млян
сладък червен пипер 1 ч. л.
сол 1 ч.л.
мазнина за пържене
брашно Грахам и галета (1:1)

• Филето риба се нарязва на парчета с размери 4х5 см.

• Чесънът, солта и подправките се счукват в купа.

• Добавят се оцетът, виното и се разбърква.

• Рибата се поставя в купа с капак и се залива с маринатата.

• Оставя се за 1 нощ в хладилник.

• Преди пърженето рибата се отцежда от маринатата.

• Подсушава се с кухненско руло.

• В плоска чиния брашното се разбърква с галетата.

• Рибата се овалва в брашнената смес.

• В дълбок тиган се сгорещява мазнината.

• Рибата се пържи на порции до златист цвят.

• Прехвърля се върху кухненско руло, за да се отцеди.

• Маринованата пържена риба се поднася с пържени картофи, зелена салата и/или със сос.

СОС

4 с. л. майонеза

4 с. л. кисело мляко

1/2 с. л. зърнеста горчица

1 ч. л. мед

сол

смлян черен пипер

• Всички продукти се разбъркват до еднородна смес.